Blog: videomarketing; Lights, camera, action!

donderdag 15 december 2016

Of het nu gaat om een bedrijfsvideo, een productlaunch, het aanzetten van klanten tot actie of het vergroten van de naamsbekendheid: bewegend beeld heeft meer impact dan geschreven tekst. We onthouden 10% van wat we lezen; 20% van wat we horen; 30% van wat we zien; en 50% van wat we horen en zien. Dus de inzet van video is van grote waarde!  

Beelden zeggen meer dan duizend woorden 

Met video wordt een boodschap of verhaal beter en sneller uitgelegd. Nog sterker is de combinatie van beeld met woord. Video’s zijn namelijk zowel auditief als visueel een ideale manier om de zintuigen te prikkelen. Vandaag de dag zijn er veel mogelijkheden om je via video te profileren in de markt. Zo zijn er op Social Media tal van ontwikkelingen om via video en live-video jezelf op de kaart te zetten maar ook het gebruik van videotechnieken zoals gepersonaliseerde video’s (die de kijker met zijn eigen naam aanspreken), animaties, 360-gradenvideo’s en opnames met drones resulteren in nog meer beleving en mogelijkheden. Er wordt een groter publiek bereikt, door te variëren in de vorm waarin content aangeboden wordt.

Less is more 

Start met een prikkelende opening en kom direct tot de kern anders verlies je kijkers. Hoe zou je het bedrijf of product omschrijven of uitleggen in 3 zinnen? Wanneer je de vraag krijgt op een verjaardag of feestje; wat doet het bedrijf waar je werkt? Wat is dan jouw antwoord? Maak de boodschap laagdrempelig; het is belangrijk om een goed en kort verhaal neer te zetten. Je kunt niet alles wat je wilt vertellen kwijt in één video. Verleiden en triggeren om meer informatie te vergaren of in contact te komen met het bedrijf, is de doelstelling.

Multi-channel inzetbaar

Multi-channel marketing is het tegelijk inzetten van meerdere kanalen om de klant één en dezelfde boodschap te sturen. Zo kan de video op de website worden geplaatst. Onderzoek toont aan dat het gebruik van video op een website ervoor zorgt dat bezoekers langer op de website blijven; met video behoud je langer de aandacht. Dezelfde video kan ook op Social Media ingezet worden zoals; Facebook, Twitter en Linkedin. Social Media kanalen zijn een uitgelezen kans om een video zelf te verspreiden en snel onder de aandacht te brengen. Mensen zijn eerder geneigd om een video dan een platte tekst te delen, wat extra bereik oplevert. Een eigen YouTube of Vimeo kanaal zorgt ervoor dat het bedrijf beter vindbaar is via google zoekmachines en maakt het verspreiden van een video makkelijker.  

Lancering

Lanceer een video tegelijkertijd op alle communicatiekanalen. Denk na over het moment. Welk tijdstip en welke dag is het meest geschikt? Staan er andere lanceringen of evenementen gepland? Kijk hiervoor ook naar de bezoekersstatistieken van jouw website. Wanneer wordt de website het meest bezocht?

Vraag medewerkers en jouw netwerk de video te delen en vergeet ook zeker niet de pers in te lichten.

 

Video wordt dus beter onthouden, is multi-channel inzetbaar en kan in enkele seconden jouw verhaal visualiseren. Conclusie; videomarketing werkt!

 

Naar het overzicht van blog berichten