Checklist: Kerstgeschenk

dinsdag 2 september 2014

Het lijkt nog zo ver weg; de feestdagen. Maar voordat u het weet staan de feestdagen weer voor de deur. Gaat u kerstgeschenken versturen of rondbrengen aan uw relaties? Weet u al wat u ze gaat geven? Wij helpen u graag op weg.

vinkje


Bepaal wie een kerstgeschenk ontvangt

Ontvangen al uw klanten een geschenk en hoeveel zijn dit er? Gaat u de geschenken persoonlijk langsbrengen bij een deel of al uw klanten? Houd er in uw agenda vast rekening mee en blok een of meerdere dagen! Wellicht hebt u al afspraken rond die tijd gepland en kunt u dan direct ook uw geschenk afgeven. Het persoonlijk afgeven van de geschenken is in ieder geval weer een mooi contactmoment. Gaat u de geschenken per post versturen? Neem dan even de tijd om ze na te bellen. Zo hebt u toch even een moment met uw klant.

vinkje


Bepaal het budget

Het budget zal mede afhankelijk zijn van het aantal geschenken dat u nodig hebt. Wat wilt u per klant uitgeven? Maakt u hierbij onderscheidt tussen de grotere en kleinere klanten? Stuurt u de geschenken per post? Houd dan rekening met verzendkosten. Deze zijn weer afhankelijk van het soort geschenk wat u stuurt; het gewicht en of het door de brievenbus past of niet.

vinkje


Kies uw geschenk

U kunt zelf het internet afstruinen naar een passend geschenk, of een gespecialiseerde organisatie hiervoor benaderen. Denk in ieder geval na over wat bij uw bedrijf past, bij de look en feel. Hebt u recent een nieuwe corporate campagne afgetrapt, viert u dit jaar een jubileum of hebt u een nieuw product gelanceerd? Dan past daar vast en zeker een mooi geschenk bij. Kies dus niet zomaar iets, maar denk even iets langer na over een geschenk wat bij uw bedrijf en bij uw klant past en speel eventueel in op actuele ontwikkelingen binnen uw organisatie.

vinkje


De verpakking

Verstuurt u het geschenk per post en is het breekbaar? Houd hier met de keuze voor een envelop en verpakking rekening mee. Ook indien u het geschenk bij klanten gaat afgeven, heeft het net dat beetje extra als de verpakking is afgestemd op de huisstijl van uw organisatie.

vinkje


Maak het af

Het geschenk is één ding, maar daarmee is het nog niet klaar. Een passend kaartje met een pakkende tekst maakt het geheel af. Een kaartje met een persoonlijke boodschap door uzelf geschreven, of een algemene tekst met een ontwerp dat geheel is afgestemd op het geschenk.

 

Door net dat beetje extra, kunt u zich onderscheiden en valt u op. Onderstaand enkele voorbeelden ter inspiratie:

 2011 - schort met begeleidend schrijven; klaar om af te geven bij klanten 2012 - pieken in 2013 2013 - magneetballetjes met begeleidend schrijven 


Naar het overzicht van blog berichten