De inzet van social media kanalen

dinsdag 21 april 2015

Instragram, Pinterest, Google+ , YouTube, Facebook. Stuk voor stuk bekende social media kanalen met een groot bereik. Het gevaar schuilt er echter in dat ze allemaal opgezet worden zonder achterliggende strategie en contentplan. Gevolg: social media kanalen met minimale content met weinig of geen fans. Belangrijk is dat een duidelijke social media strategie ten grondslag ligt aan de inzet van social media kanalen. De checklist voor inzet van social media kanalen:

vinkje

Social media gebruik van uw doelgroep
Wees bewust bij de inzet van social media kanalen, welke doelgroep wilt u ermee bereiken? Voorbeeld: de gebruikers van Pinterest zijn voor ruim 80% vrouwen die op zoek zijn naar inspiratie. Voor een technisch bedrijf wellicht een social media kanaal wat geen prioriteit heeft. 94% van de mannen gebruikt Twitter puur zakelijk, voor veel bedrijven een interessant medium. Bedenk dus goed welke kanaal het beste bij uw bedrijf en doelgroep past.

vinkje

Het contentplan
Met name twitter is een heel snel medium. Wist u dat er elke seconde 5.700 tweets geplaatst worden? Zorg ervoor dat er een contentplan is voordat u start met een social media kanaal, dan weet u zeker dat u ook voldoende te vertellen heeft om het vanaf de start levendig te houden.
 

vinkje

Nog niet de juiste content voorhanden? Wacht dan nog even….
Tegenwoordig is Youtube ook een veel gebruikt social media kanaal. Elke minuut wordt er 103 uur aan video geupload… Het is een open deur maar als je geen of maar 1 filmpje hebt als bedrijf dan is het opzetten van een youtube kanaal nog niet relevant. Zorg dat je eerst meerdere filmpjes hebt voordat je een kanaal gaat openen.
 

vinkje

Relevante boodschap
Alleen een boodschap die echt relevant is voor uw volgers zal opvallen. Wees dus selectief met het plaatsen van nieuwsfeiten. Wat zou uw klant interessant vinden om te lezen? Het gaat om de kwaliteit van de boodschap. Een keer per week een goed bericht op Twitter is beter dan elke dag 5 niet-relevante.

Kortom: de inzet van social media is meer dan alleen het openen van een pagina. Advies nodig, twijfelt u ergens over? Wij helpen u verder!

 


Naar het overzicht van blog berichten