Viduro B.V.

Een communicatiecampagne starten

27 februari 2017

Een communicatiecampagne starten

Een nieuw product of dienst in de markt zetten, je naamsbekendheid vergroten of een evenement organiseren; een goede communicatiecampagne is hierbij van essentieel belang. In deze blog bespreken we enkele belangrijke onderdelen van een goede campagne.

Campagneconcept

Een goede communicatiecampagne heeft een duidelijke start en einde; een campagne is tijdelijk. Van belang is dus een concept te bedenken, wat past bij de tijd en het geformuleerde doel. Is dit doel het vermarkten van een nieuw product, een event promoten of gaat het om een corporate campagne? Formuleer je doel dus zorgvuldig en bedenk met enkele creatieve personen een passend concept met een pakkende slogan. Denk tevens na over de sfeer, wat wil je uitstralen en welke beelden of foto’s passen daar bij?

Visualisatie 

Het campagneconcept werk je uit in een visueel concept, passend binnen je huisstijl. Dit betekent niet dat het niet net even iets anders kan om meer op te vallen; hoeveel  je afwijkt van je bestaande huisstijl is ook afhankelijk van het doel van de campagne. Bij een productlancering mag het wat meer knallen, bij een corporate campagne adviseren we meer bij uw bestaande uitstraling te blijven. Van belang blijft, dat je organisatie altijd herkenbaar naar voren komt.

Communicatiemiddelen

Wie zijn je doelgroepen, waar bevinden zij zich en welke communicatiemiddelen zijn dus geschikt? Zet alle communicatiemiddelen voor jezelf in een matrix, uitgezet in de tijd. Ook kun je toevoegen wat de kosten per communicatiemiddel zijn en wie eventueel per communicatiemiddel de verantwoordelijke medewerker is. Zo hebt je in één oogopslag het overzicht van lopende zaken, wie wat nog dient te doen en de begroting van de campagne. Dit helpt je bij het succesvol managen van de campagne.

Tot slot

Hou vast aan je concept en voer dit consequent overal in door; we bedoelen dan niet de visitekaartjes of het briefpapier, dat zijn de corporate communicatiemiddelen. Wel doelen we op de website, social media, advertenties en andere communicatiemiddelen die je inzet ter ondersteuning van je communicatiecampagne. Gaat het om een event? Vergeet dan ook de uitnodigingen, eventuele bedankjes en de aankleding van het evenement zelf niet!

Terug naar het overzicht