Hoe gezond is uw bedrijf?

dinsdag 21 april 2015

Deze week is de Sport aan de Maas Sportweek; dé week waarin sport centraal staat, want sporten is gezond! Een onderwerp wat regelmatig het nieuws haalt en waar veel mensen mee bezig zijn; gezondheid en sporten. Hoe zit dat bij u en uw werknemers eigenlijk?

Gezonde medewerkers – hogere productiviteit

Een open deur, maar o zo waar: gezonde medewerkers presteren gemiddeld beter. Ze zitten lekker in hun vel en voelen zich gezond. Daardoor neemt het ziekteverzuim af, neemt de motivatie en arbeidsproductiviteit toe, daalt het verloop, vergemakkelijkt het aantrekken van personeel en uw imago krijgt een boost, want u bent een zorgzame werkgever. Win win dus! Niet alleen u als werkgever, maar ook iedere werknemer heeft er baat bij zich thuis te voelen binnen uw bedrijf. Personeel is tenslotte het kapitaal van uw bedrijfsvoering.

Gezondheidsbevordering op het werk

U kunt als werkgever actief aan de slag met gezondheidsmaatregelen op het werk middels organisatorische maatregelen, zoals het bieden van flexibele werkuren en scholingsopties. Ook kunt u veranderingen aanbrengen in de werkomgeving. Zo kunt u een ondersteunende werkomgeving inrichten waarin werknemers zich prettig voelen. Ook op individueel niveau kunt u acties ondernemen. Denk aan het verzorgen van sportcursussen, het stimuleren van gezond eten en de mogelijkheid bieden om anoniem en buiten de organisatie psychische hulp te zoeken of een anti-stress training te volgen. Wellicht denkt u dat het een brug te ver is en dat u hier niet in wilt investeren. Maar wist u dat iedere euro die geïnvesteerd wordt in gezondheidsbevordering, de kosten van ziekteverzuim met € 2,50 tot € 4,80 doet dalen? Dat is toch een extra win voor u als werkgever!

Het goede voorbeeld

Viduro gelooft dat mensen gelukkig zijn op hun werk, als ze gezond eten en voldoende bewegen. Vorig jaar stonden we met het team van Viduro dan ook in de wei voor Tai Chi lessen. Voor dag en dauw met de blote voeten in het gras om Tai Chi onder de knie te krijgen. Aanvullend kregen we ook ademhalingsoefeningen en informatie over voeding. Viduro beschikt daarnaast over een eigen bedrijfsmoestuin waar werknemers groente en fruit uit mee naar huis mogen nemen.

Het nieuwe kantoor krijgt bovendien een douche, zodat sporten voor of tussen het werken door mogelijk is. Werknemers kunnen hun hoofd even leeg maken, om vervolgens met creatieve, nieuwe ideeën er weer helemaal voor te gaan.

Wij pakken de handschoen ook op tijdens de Sport aan de Maas Sportweek en gaan donderdag 23 april om 19.00 uur volleyen! Moedigt u ons aan?

ANGY-8338 gecomprimeerd ivm twitter ANGY-8349 gecomprimeerd ANGY-8359 gecomprimeerd ANGY-8352 - gecomprimeerd


Naar het overzicht van blog berichten