Referentie: Voor de Zaak

vrijdag 28 september 2018

Op 1 oktober 2016 opende een nieuw advocatenkantoor in Venlo haar deuren: Voor de Zaak. Een advocatenkantoor dat zich specifiek richt op de ondernemer met een duidelijke keuze voor rechtsgebieden en specialisatie op het gebied ondernemers- en arbeidsrecht. Met onder andere een scherpe positionering, een nieuwe naam en een marketing- en communicatiestrategie hebben we Voor de Zaak twee jaar geleden op weg geholpen. Samen met Marivonne van Kralingen, eigenaresse, advocate en mediator bij Voor de Zaak, blikken we terug én kijken we vooruit.

First things first: een positionering en een naam

“Ruim twee jaar geleden heb ik met collega-advocaat Rob de Hair de eerste stappen gezet richting het openen van een eigen advocatenkantoor. Een spannende periode waar ontzettend veel bij komt kijken. We hebben Viduro gevraagd om ons te helpen om op een onderscheidende manier de markt te betreden”, aldus Marivonne.

De vraag die de kersverse ondernemers bij Viduro neerlegden resulteerde in een duidelijke positionering met een bijpassende naam, logo en huisstijl. Een resultaat waar Marivonne nog steeds tevreden over is: “Uit het positioneringstraject kwam uiteindelijk de naam Voor de Zaak naar voren. Een naam waar Viduro ons mee wist te verrassen en die aansluit op wie we zijn en willen zijn. We zijn nog steeds blij met onze naam en krijgen ook vanuit onze omgeving vaak terug dat de naam bij ons past: anders, verfrissend en origineel.”

Enorme groei in korte tijd

Viduro werkte samen met Voor de Zaak aan de opening. We ontwikkelden een marketing- en communicatiestrategie en verzorgden de invulling hiervan waaronder de officiële opening in december 2016. “De communicatie met Viduro verliep altijd prettig. We werkten met een duidelijke planning en wisten wat wanneer van ons verwacht werd. Viduro was hierin onze aanjager en wees ons op de deadlines die voor de deur stonden”, zegt Marivonne.

Voor de Zaak bestaat nu bijna twee jaar en is flink gegroeid. Groei was vanaf het begin een van de doelstellingen. Bij de keuze voor hun kantoor hielden Marivonne en Rob al rekening met uitbreiding en groei, maar dat er op dit moment zes mensen bij Voor de Zaak werken, hadden ze niet verwacht. “De groei die we binnen anderhalf jaar hebben doorgemaakt, hadden we gepland voor vijf jaar.

De strategie die Viduro heeft opgezet, hebben we in de basis doorgezet. “We hebben het accent gelegd op onze Rotterdamse achtergrond. Ik ben geboren Rotterdamse en werk in Venlo en Rob is Venlonaar die in Rotterdam het vak leerde. Dat vertaalt zich in duidelijke adviezen zonder poespas. De ambitie van Voor de Zaak is om in de toekomst uit te breiden naar een kantoor met acht tot tien advocaten. Wat in ieder geval zeker is, is dat onze dienstverlening zich blijft richten op de ondernemer ”, sluit Marivonne af.

We vinden het mooi om te zien dat Voor de Zaak in korte tijd sterk is gegroeid en dat we daar ons steentje aan hebben mogen bijdragen. Natuurlijk blijven we Voor de Zaak volgen en wensen we ze veel succes voor in de toekomst!

Voor de Zaak_kleur


Naar het overzicht van blog berichten