Steeds mobieler

dinsdag 26 augustus 2014

De wereld wordt steeds mobieler; letterlijk en figuurlijk. Mensen, zowel ouderen als jongeren, bewegen zich steeds vaker buitenshuis. We zijn in ons drukke bestaan, zowel in het gezinsleven als zakelijk, op steeds meer verschillende plekken; buiten de deur eten, kinderen naar een van de vele activiteiten brengen, een avondvergadering, sporten. Dit vraagt om constante tussentijdse onderlinge afstemming of om informatievoorzieningen die u te allen tijde kunt raadplegen. Wat is daar nu geschikter voor dan een smartphone?

Indien u zakelijk benefit wilt halen uit die mobiliteit, is het verstandig als bedrijf er voor te zorgen dat u de juiste mobiele informatievoorziening verschaft aan uw (potentiële) klanten. Met andere woorden, ben goed vindbaar op internet en zorg dat de informatie die hier op staat ook mobiel goed ontsloten wordt.

Responsive website

Zorg dus voor een mobiele website of nog liever voor een responsive website. Dat wil zeggen dat de website zo gebouwd is dat deze de weergave van de site aanpast aan elk soort scherm. Of dit nu van een smartphone, laptop, pc of tablet is, de informatie wordt altijd goed en bovenal gebruikersvriendelijk weergegeven.

Optimale vindbaarheid

Nu is het ook nog zo dat Google in de zoekmachine een aantal aanpassingen heeft doorgevoerd zodat responsive websites hoger scoren en dus beter vindbaar zijn. Criteria die Google hanteert zijn onder andere snelheid en gebruikersgemak van de site. Dus zowel voor de vindbaarheid als voor duidelijke informatievoorziening op kleinere mobiele schermen, is een responsive website echt een aanbeveling.

Let’s go mobile!


Naar het overzicht van blog berichten