Zijn jullie een BRZO-bedrijf?

Zijn jullie een BRZO-bedrijf?

7 februari 2022

Zijn jullie een BRZO-bedrijf?

BRZO staat voor Besluit Risico’s Zware Ongevallen. Wat zijn dan BRZO-bedrijven? Dit zijn organisaties die een grote hoeveelheid gevaarlijke stoffen boven een bepaalde drempelwaarde produceren of opslaan, denk aan de complexe chemische industrie. Echter, ook relatief eenvoudige opslagbedrijven kunnen onder de BRZO-wetgeving vallen.

De meeste bedrijven weten wel of ze onder de BRZO-wetgeving vallen. Twijfel je? Neem gerust contact met ons op.

Vastleggen en regelen
Naast dat we samen werken met specialistische bureaus die jouw organisatie BRZO-proof kunnen maken, verzorgt De Melding crisiscommunicatie dat je omgevingsmanagement- en communicatieparagraaf goed vastgelegd en geregeld wordt. Als BRZO-bedrijf sta je in nauw contact met de regionale Veiligheidsregio. Zij borgen de veiligheid voor de omgeving en haar inwoners. Maar als bedrijf ben je zelf natuurlijk verantwoordelijk voor je eigen medewerkers en je eigen reputatie als het dan toch een keer fout gaat of dreigt te gaan. 

Voorkom crisis in een crisis
De Melding adviseert hoe een crisisteam bij ongevallen in te richten, welke rollen wie inneemt, hoe te handelen naar de media, kortom: hoe correct en kordaat te handelen in een crisissituatie. Zorg als eigenaar of manager voor preventie en richt je organisatie goed in zodat bij een eventuele crisis je voorbereid bent en een crisis in een crisis voorkomt!

Bel voor een vrijblijvend gesprek over hoe een crisisteam goed in te richten naar Peter Deriks, 06-10582837 of via Peter@demelding.nl en  Rik@demelding.nl.

Peter Deriks en Rik van Druten, strategisch adviseurs bij De Melding.

De melding.JPG

Terug naar het overzicht