Viduro B.V.

Unitus

Online waardenformulier

Je kunt dit online formulier tot en met woensdag 7 juli invullen.

Wat bindt ons en waar zijn we trots op?

Unitus is sinds 2010 de overkoepelende stichting voor welzijnsorganisaties Punt Welzijn en Vorkmeer, voor sportstichting Let’s Move en voor Hoera Kindercentra. Met de aanvulling van welzijnsorganisatie Synthese op 1 juni jl. wordt de vraag om slimme positionering urgenter. Daarom gaan we samen antwoord formuleren op de vraag: Hoe kunnen we Unitus slim positioneren in het werkgebied zonder concessies te doen aan de lokale kracht van de werkmaatschappijen? 

Via onderstaand formulier halen we input op voor de kernwaardensessie die we houden met stafmedewerkers, management en directie op 13 juli.

Zijn er vragen of onduidelijkheden? Neem dan contact op met Kim Janssen, strategisch adviseur bij Viduro via: k.janssen@viduro.nl of 06 – 39 01 12 28. 

Logo stichting Unitus.jpg

Waardenformulier

1. Naam (vul niets in als je anoniem wilt blijven)


2. Werkzaam bij werkmaatschappij (vul niets in als je anoniem wilt blijven)


3. Welke drie zaken maken voor jou de meerwaarde van samenwerking binnen Unitus (of zouden voor jou de meerwaarde moeten zijn)? Denk hierbij aan zaken op inhoud (bijvoorbeeld kennisdeling) én proces (bijvoorbeeld het versterken van partnerschappen). 


4. Wat zijn de kernwaarden die volgens jou nodig zijn om die meerwaarde voor samenwerking binnen Unitus te realiseren? 

Kernwaarden geven aan waar een organisatie voor staat. Ze bepalen het succes van een organisatie, nu en in de toekomst. Bij KLM is 'service' bijvoorbeeld een alles bepalende waarde en bij Disney 'beleving'. 

Vul hieronder in welke kernwaarden volgens jou doorslaggevend zijn voor Unitus. Begin bij de waarde die jij het belangrijkste vindt. Je kan daarbij kiezen uit deze lijst met voorbeelden of zelf een waarde benoemen. 


5. Kies hieronder een foto die het beste verbeeldt hoe Unitus volgens jou zou moeten zijn. Laat je in het toelichting-vlak hieronder ook weten waaróm je die foto kiest?


Dankjewel.

Hartelijk dank voor het invullen van deze vragenlijst. We nemen de resultaten mee in de kernwaardensessie die we houden met stafmedewerkers, management en directie op 13 juli. In de tweede helft van dit jaar koppelen we de resultaten aan jullie terug.