Factor C Compleet

Factor C Compleet

tweedaagse training: omgevingscommunicatie - factor c compleet

Programma dag 1: Factor C – Basis
Deze training is geschikt voor beginnende en gevorderde communicatieprofessionals die de omgeving in hun communicatieaanpak centraal willen stellen. 

De methodiek Factor C voor omgevingscommunicatie is ontwikkeld voor de overheid door CommunicatieRijk. Ook voor de zorg, non-profit en bedrijfsleven biedt Factor C waardevolle aanknopingspunten voor het opstellen van een communicatieplan dat werkt! In deze masterclass gaan we in op de drie pijlers van Factor C: Krachtenveld, Kernboodschap en Kalender. Je leert hoe je een gedegen omgevingsanalyse maakt en hoe je van stakeholders doelgroepen maakt. 

Na afloop van deze masterclass ken je de onderdelen van Factor C en weet je hoe je op basis van je Krachtenveldanalyse een stevige Kernboodschap én een concrete Kalender voor je communicatieacties opstelt.  

Programma dag 2: Factor C – Facilitator
Op de tweede trainingsdag ga je zelf aan de slag met de werkvormen uit de Factor C methodiek. De theorie uit de eerste lesdag pas je toe in de praktijk. Je leert hoe je groepssessies begeleidt. We gaan oefenen met het maken van een omgevingsanalyse aan de hand van de Ringen van Invloed. 

Ook maak je kennis met de methodiek ‘Kritiek-Repliek’ op basis waarvan je met jouw projectgroep een kernboodschap opstelt voor je communicatiestrategie.  Aan het eind van deze training ben je in staat een strategisch communicatieadvies op te stellen met behulp van Factor C.  

Onze masterclasses en trainingen vinden plaats op onze eigen opleidingslocatie in het prachtige buitengebied van Horst aan de Maas. In het frisse groen kom je los van jouw waan van de dag! Parkeren kan voor de deur en is natuurlijk gratis. Een koffie-thee arrangement en een luxe lunch is inbegrepen in de totaalprijs. Je ontvangt je persoonlijke opleidingsmap én na afloop een certificaat als bewijs van deelname.

Liever aan de slag op jouw werkplek? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact met ons voor de mogelijkheden. 

Let op: er geldt een minimum aantal van 6 deelnemers bij alle trainingen en masterclasses van Viduro Talent & Training.

LAGE RESOLUTIE Viduro (maart 2021) (10).jpg
Kantoor Viduro