Ons team

Ons team

Strategische denkers en impactvergroters

Maak kennis met het team van Viduro. 
We stellen ons graag aan je voor!

Peter Deriks

Peter Deriks

Directeur & strategisch adviseur

Als eigenaar van Viduro is Peter eindverantwoordelijk voor dit strategisch adviesbureau. Hij heeft  tientallen jaren ervaring op het gebied van business, marketing en communicatie bij diverse bedrijven en organisaties. Met de opleidingen Nima A en B en NGPR-A (via instituut Notenboom) en de kerncompetenties verbinden en visie is Peter een ervaren allround adviseur voor zowel commerciële als non-profit organisaties.

Naast zijn werk is Peter: lid van de 40+ Ronde Tafel 160 Venray-Horst, medeorganisator ZO-culinair, lid van BVV, commissielid bij O-twee en actief bij diverse sport- en cultuurverenigingen.


Niels van Gerven

Niels van Gerven

Strategisch adviseur

Niels legde met het afronden van de opleidingen communicatiewetenschap en strategische communicatie een brede basis om klanten strategisch te adviseren. Met zijn kennis van actuele thema’s en creativiteit is hij in staat om vraagstukken op een adequate wijze aan te pakken. Zijn geloof in een mensgerichte aanpak zorgt voor een brede blik tijdens opdrachten. Hij is op zijn best als verschillende stakeholders en belangen bij elkaar komen. 

Naast zijn werk bij Viduro is Niels actief binnen de communicatiecommissie van RKsv Wittenhorst, een van de grootste amateurverenigingen van Limburg.


Kim Janssen

Kim Janssen

Strategisch adviseur

Kim is strategisch en creatief, doortastend en idealistisch. Ze wordt enthousiast van klussen waarbij de uitkomst nog niet vaststaat. Waar een andere invalshoek leidt tot verrassende successen. Of het nu een vraagstuk is op het gebied van strategie, HR, marketing of communicatie, Kim verbindt opgaven en zet de mens (weer) centraal in het vraagstuk. 

Na haar master Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit werkte Kim bij verschillende organisaties in de maatschappelijke sector. Zo startte ze bij de Vrije Universiteit, deed ze ruime ervaring op bij een grote zorgorganisatie en zette ze zich in voor het wijkontwikkelingsproces van de Roermondse wijk Donderberg (i.o.v. Gemeente Roermond, Provincie Limburg en twee woningcorporaties).  


Bob Obers

Bob Obers

Strategisch adviseur

Bob heeft zich, na zijn studies communicatie en social media, ontwikkeld tot allround strategisch adviseur. Jarenlang was Bob werkzaam als communicatieadviseur bij een landelijke zakenreisorganisatie. De kennis en ervaring die hij daar opgedaan heeft, gebruikt hij nu om bedrijven en overheden te adviseren over communicatie- en organisatievraagstukken. Bob kiest vaak voor creatieve invalshoeken, hij daagt organisaties uit om goed na te denken over strategische keuzes die zij maken en de impact daarvan.

Naast zijn werk is Bob is erg betrokken bij zijn leef- en werkomgeving. Zo is hij op dit moment voorzitter van Slagwerkgroep Drums & Roses, bestuurslid bij een Vereniging van Eigenaren en oprichter en voorzitter van netwerkgroep De CommunicatiePrikkel.


Mayke van der Hoff

Mayke van der Hoff

Strategisch adviseur

Mayke bekijkt vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken. Vanuit haar geloof in een mensgerichte aanpak, gaat zij op zoek naar de verbinding tussen verschillende domeinen en belangen. Haar kracht ligt in procesmanagement en projectmanagement. Zij brengt overzicht in een complexe situatie en brengt partijen bij elkaar.

Mayke is afgestudeerd gezondheidswetenschapper met specialisatie in Milieu en Gezondheid. Ze heeft als beleidsadviseur en projectleider gewerkt in de publieke gezondheid, de palliatieve zorg en de eerstelijnszorg. 


Tetske Peeters

Tetske Peeters

Strategisch adviseur

Tetske krijgt energie van het verbinden van verschillende partijen en van het samen met hen komen tot bruikbare ideeën en plannen. Haar kracht ligt in het zoeken van relevante samenwerkingen. Als marketing- en communicatieprofessional weet ze met haar creativiteit en enthousiasme gestelde doelen te behalen. Ze is leergierig en wil zich telkens blijven ontwikkelen. Sinds het behalen van haar Bachelor Communicatie in 2010 heeft ze al vele jaren werkervaring opgedaan in het vak. 


Irma Gijsen-Baltussen

Irma Gijsen-Baltussen

Financial controller

Na ruim 20 jaar ervaring in de accountancybranche heeft Irma in augustus 2020 de overstap gemaakt naar Viduro. Als financial controller bij Viduro geeft ze het administratieve proces verder vorm en zorgt ze hiermee voor de financiële- en projectadministratie.


Minke van Horck

Minke van Horck

Strategisch adviseur - Young Professional

Minke heeft in 2020 de opleiding Communicatie IEMES (International Event, Music and Entertainment Studies) succesvol afgerond. Tijdens deze studie heeft ze een half jaar de minor Psychologie en Marketing gevolgd aan de University of New York in Praag. Daarnaast heeft Minke in juli 2022 haar diploma behaald voor de Master Communicatie- en Informatiewetenschappen. Deze studies zijn een mooie basis om aan de slag te gaan als young professional in het adviseurs vak. Minke barst van de energie en pakt uitdagingen met een frisse blik aan. Naast haar werk bij Viduro is Minke graag bezig met het organiseren van muzikale- en sociale evenementen. Ze is lid van de programmering bij OJC Canix en bestuurslid bij Beatz & Bandz Summerfestival.


Glenn Seelen

Glenn Seelen

Strategisch adviseur - Young Professional

Na zijn studie International Business Communication aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft Glenn een aantal jaar als zelfstandig ondernemer gewerkt. Communicatie- en positioneringsvraagstukken behoren tot zijn kerncompetenties waarbij hij streeft naar optimale klantrelaties en resultaten.
 
Naast zijn werk bij Viduro is Glenn actief bij verschillende maatschappelijke initiatieven. Zo is hij onder andere voorzitter van muziekevenement VOLDAAN. festival. Met een luisterend oor en breed georiënteerde blik gaat Glenn graag aan de slag voor overheid en bedrijfsleven.


Wendy Haefkens

Wendy Haefkens

Strategisch Adviseur

De afgelopen jaren heeft Wendy diverse functies in het bedrijfsleven vervuld op gebied van Supply Chain Management, Finance, Lean Six Sigma en Diversiteit & Inclusie. Door deze diversiteit in rollen gecombineerd met haar studie Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen kijkt Wendy met een integrale blik naar verandervraagstukken. Hierin streeft Wendy naar optimale resultaten door middel van samenwerking met diverse stakeholders.


Renata Weijs

Renata Weijs

Administratief Secretarieel Medewerkster

Renata heeft zo'n 23 jaar als zelfstandig ondernemer gewerkt. Samen met haar man had ze een isolatie-/plaatwerkbedrijf dat ze in 2021 hebben verkocht. Binnen Viduro verricht Renata secretariële & administratieve klussen en ondersteunt ze bij financiële werkzaamheden.Kennispartners

Wij geloven in netwerkorganisaties! Daarom kiest Viduro voor kennispartners. Dit zijn vakspecialisten die een aanvullende netwerk- en kennisbijdrage leveren door hun expertise te delen met onze strategische adviseurs en natuurlijk onze klanten. Andersom geldt hetzelfde voor de kennispartners. Door de strategische adviseurs van Viduro wordt hun kunde en netwerk ook verrijkt. Onze kennispartners worden vakgericht ingezet en opereren onder de naam van Viduro bij gezamenlijke klussen. Kortom: we delen kennis en kennissen met elkaar!

Leer hieronder onze kennispartners kennen:

Rik van Druten

Rik van Druten

Rik ziet als oud-journalist en interim-woordvoerder snel essentie en context, óók van complexe problemen. Sinds 1999 werkt hij als woordvoerder/adviseur in het bedrijfsleven en bij de overheid. Hij vertaalt daar zijn analyses in scenario’s en concrete handelingsperspectieven. Aanvankelijk vooral op het gebied van pers- en corporate communicatie, gaandeweg over de volle breedte van communicatie, reputatie en positionering. Een breed ontwikkelde vakman die graag meekijkt en –kookt in vreemde keukens. En altijd, ook onder stress, een solide, in woord en geschrift taalvaardige woordvoerder.

De laatste jaren heeft Rik van Druten zich geconcentreerd op woordvoering, mediatraining/coaching en crisiscommunicatie. Met zijn ruime ervaring is hij uitgegroeid tot een breed inzetbare interim-woordvoerder, die in no-time is ingewerkt in uw organisatie.

Expertise Rik: interim-woordvoerder en crisisadviseur. 


Mirjam Roorda - Knape

Mirjam Roorda - Knape

Mirjam is gedreven om samen met belanghebbenden een duurzame wereld een stap verder te brengen. Zij is omgevings- en procesmanager op het gebied van energietransitie, duurzaamheid, ruimte en participatie met ruime ervaring in politiek-bestuurlijke organisaties. Uw vraag staat bij Mirjam centraal. Ze maakt een aanpak op maat en helpt doelen te realiseren. Of het nu gaat om een traject binnen uw organisatie of het realiseren van een project samen met bewoners en bedrijven: eigenaarschap, oprechte interesse voor de ander, openheid en creativiteit spelen daarbij een belangrijke rol.

Expertise Mirjam: strategisch omgevingsmanagement, procesontwerp, energietransitie & participatie. 


Boost & Borg Teamontwikkeling

Boost & Borg Teamontwikkeling

Professionele training en coaching

Viduro en Boost & Borg: een Gouden Combinatie mét impact!

Ben je op zoek naar een aanpak om je team te versterken op inhoud en energie? Wil je werken aan een team met focus én werkplezier? 

Met de gezamenlijke aanpak van Viduro en Boost & Borg creëren wij een sterk en energiek team met een heldere ambitie en focus.  

Klik hier om te lezen wat deze Gouden Combinatie mét impact oplevert.

Jij & je team op vol vermogen. Met plezier!

Suzan & Kim creëren energieke teams.

Een positieve en energieke teamsfeer draagt bij aan meer betrokkenheid, werkplezier en daarmee direct aan het behoud en aantrekken van professionals in organisaties. De kracht van een energiek team is het goud van de organisatie.

Suzan & Kim sluiten aan bij al het goede wat er is en zetten met het team de ambitie in om samen verder te ontwikkelen. Ze hebben oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de professional en hart voor het team. De Boost zorgt voor positieve energie, vertrouwen, openheid en verhelderende inzichten binnen het team, die afstraalt binnen de organisatie en op de klant/ cliënt.

De inspirerende Boost & Borg Academie draagt eraan bij om elkaar scherp te houden en de ervaringen en kennis energiek te verankeren voor de lange termijn. 

Samen gaan voor groei!

Expertise Boost & Borg: teamontwikkeling & persoonlijke groei, energie en inspiratie, positief ontregelen, patronen doorbreken, verhelderende inzichten, energieke verankering.


Bram Dirkx - Van der Putt Advocaten

Bram Dirkx - Van der Putt Advocaten

Als kennispartner van Viduro biedt Van der Putt Advocaten juridische bijstand op het gebied van het omgevingsrecht. Met specialistische kennis van de complexe regelgeving en procedures met betrekking tot ruimtelijke ordening, milieuwetgeving en vergunningsaanvragen en omgevingsplanwijzigingen, zijn wij uw betrokken, betrouwbare en resultaatgerichte kennispartner in de wereld van het omgevingsrecht. Als omgevingsrechtadvocaat staat mr. drs. Bram Dirkx zowel particulieren als bedrijven bij in het verkrijgen van vergunningen, het adviseren en omgaan met milieukwesties en het oplossen van geschillen met betrekking tot bouwprojecten en ruimtelijke ontwikkelingen.

Met een team van ervaren advocaten die gespecialiseerd zijn in verschillende rechtsgebieden staat Van der Putt Advocaten bekend om een doortastende aanpak en op maat gemaakte oplossingen voor complexe juridische vraagstukken. Vertrouw op Van der Putt Advocaten voor deskundige juridische ondersteuning op maat, in samenwerking met Viduro.

Expertise Bram Dirkx: omgevingsrecht, milieurecht, bouwrecht, bestuursrecht, natuurbescherming, participatie

 


Viduro Insights

Maak het verschil met een sterk werkgeversmerkLees dit artikel

Maak het verschil met een sterk werkgeversmerk

21 december 2023

De krapte op de arbeidsmarkt houdt de gemoederen flink bezig. Bij Viduro horen we zorgen over het aantrekken van personeel ook vaak terug van onze kla...

Omgevingsmanagement: oog en oor voor de omgevingLees dit artikel

Omgevingsmanagement: oog en oor voor de omgeving

16 augustus 2023

De komst van windmolens, een groot distributiecentrum of tijdelijke huisvesting voor asielzoekers in jouw achtertuin: voorbeelden van omvangrijke keuz...

Waarom is positieve gezondheid goud waard?Lees dit artikel

Waarom is positieve gezondheid goud waard?

20 juli 2023

We hebben er de mond vol van. Positieve gezondheid. Maar waarom is het gedachtegoed zo waardevol om in te zetten binnen jouw organisatie?...

Kernwaarden, hoe bepaal je die voor jouw organisatie?Lees dit artikel

Kernwaarden, hoe bepaal je die voor jouw organisatie?

19 juli 2023

Bij Disney denk je aan beleving, bij ASN bank aan duurzaamheid en bij KLM aan service, maar wat komt er bij jouw eigen organisatie op?...

Wat wil jij leren in 2023?Lees dit artikel

Wat wil jij leren in 2023?

14 april 2023

Als mens ontwikkel je je voortdurend. Je bent niet meer de persoon die je was toen je afstudeerde. Misschien ben je begonnen als medewerker, maar wil ...

De Overeenkomst  tussen Big Tech en OmgevingsmanagementLees dit artikel

De Overeenkomst tussen Big Tech en Omgevingsmanagement

29 maart 2023

Grote online platformen waar vraag en aanbod elkaar vindt, ook wel bekend als 'Big Tech' hebben (minimaal) één ding gemeen met de manier waarop wij te...

Framing: is het glas halfvol of halfleeg?Lees dit artikel

Framing: is het glas halfvol of halfleeg?

27 februari 2023

Informatie kun je op verschillende manieren brengen. Een bekend voorbeeld is een glas water dat voor de helft gevuld is. Over dit glas kun je zeggen d...

Gedragsverandering: een duwtje in de juiste richtingLees dit artikel

Gedragsverandering: een duwtje in de juiste richting

12 januari 2023

Iedere organisatie krijgt er wel mee te maken: gedragsverandering. Het kan gaan over kleine dingen, zoals afval scheiden in de kantine, maar ook over ...

Informatieverwerking: ik zie, ik zie, wat jij niet zietLees dit artikel

Informatieverwerking: ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

27 oktober 2022

Soms heb je van die gesprekken waarbij je er na een tijdje achter komt dat jij en je gesprekspartner een compleet ander beeld hebben van wat er bespro...

3 tips voor een vitale werkvloerLees dit artikel

3 tips voor een vitale werkvloer

22 september 2022

Werken aan een vitale werkvloer. De meeste bedrijven vinden dit belangrijk. Je medewerkers zijn immers het kapitaal van jouw bedrijf of organisatie. V...

Omgevingswet: hoe geef je Participatiebeleid vorm?Lees dit artikel

Omgevingswet: hoe geef je Participatiebeleid vorm?

30 mei 2022

De Omgevingswet komt er aan: een ingrijpende verandering in het dagelijks werk van veel overheidsprofessionals. Een Omgevingsvisie schrijven, een Omge...

Succesvol adviseren: aan welke knoppen draai jij?Lees dit artikel

Succesvol adviseren: aan welke knoppen draai jij?

21 april 2022

Adviseren. Het lijkt eenvoudig: ik vertel jou wat je moet doen en dan ga jij aan de slag. Klinkt logisch, toch? Neemt jouw klant, collega of bestuurde...

Een avontuurlijke trektocht of een georganiseerde reisgroep?Lees dit artikel

Een avontuurlijke trektocht of een georganiseerde reisgroep?

10 maart 2022

Mensen verschillen in de manier waarop ze op vakantie gaan. De een geeft voorkeur aan een avontuurlijke trektocht terwijl de ander liever een georgani...

Maak je plannen concreet tijdens onze Viduro cube-sessieLees dit artikel

Maak je plannen concreet tijdens onze Viduro cube-sessie

5 januari 2022

Het nieuwe jaar is begonnen en dat is het moment dat je plannen voor dit jaar concreet worden. Wil je groeien als organisatie, hoe ga je dit jaar om m...

De voordelen van participatie voor ondernemersLees dit artikel

De voordelen van participatie voor ondernemers

29 november 2021

Of je nu een projectontwikkelaar bent die een nieuwe woonwijk wil realiseren, een logistiek ondernemer die een distributiehal wil bouwen of een agrari...

(Positieve) gezondheid in de omgevingsvisieLees dit artikel

(Positieve) gezondheid in de omgevingsvisie

15 november 2021

De omgeving waarin je woont heeft een belangrijke invloed op je gezondheid. In de nieuwe Omgevingswet heeft het onderwerp gezondheid een vaste plek. E...

Klimaatopgave: duurzaam verduurzamenLees dit artikel

Klimaatopgave: duurzaam verduurzamen

20 september 2021

In Nederland staan we voor een enorme klimaatopgave. Een opgave die ons allemaal raakt en waarvoor we samen aan zet zijn. Maar hoe krijg je als projec...

Het oog op morgenLees dit artikel

Het oog op morgen

15 april 2021

Hoe ziet jouw organisatie er de dag na morgen uit? Houd deze vraag je bezig of heb je er niet meteen een antwoord op. In deze blog nemen we je mee in ...

Succesvolle omgevingsparticipatie: het begint met commitment in je organisatieLees dit artikel

Succesvolle omgevingsparticipatie: het begint met commitment in je organisatie

9 april 2021

Hoe succesvol participatie bij projecten of beleidsvorming is, hangt voor een groot deel af van de eigen houding en het gedrag van jou en je organisat...

Extra aandacht doet groeienLees dit artikel

Extra aandacht doet groeien

26 februari 2021

Hoe positief gezond werkgeverschap medewerkers bindt aan je organisatie....

VerandermanagementLees dit artikel

Verandermanagement

17 februari 2021

Als organisatie ben je continu in verandering. Soms omdat de omgeving dit van je vraagt of omdat de verandering nodig is om je ambities te behalen, j...

Draagvlak: hoe bereik je het en hoe hou je het vast?Lees dit artikel

Draagvlak: hoe bereik je het en hoe hou je het vast?

7 december 2020

Draagvlak staat hoog op het verlanglijstje van menig projectleider en beleidsmaker. Maar hoe creëer je draagvlak?...

Water, het stroomt door onze opdrachtenLees dit artikel

Water, het stroomt door onze opdrachten

30 november 2020

We drinken ervan, spelen erin, benutten het voor groei en maken er een hoop mee schoon, water. Een interessant thema. Maar wat heeft dit te maken met ...

Positieve gezondheidLees dit artikel

Positieve gezondheid

27 februari 2020

‘Gezonde werknemers zijn een verdienmodel’. Een rake uitspraak van een CEO van een grote logistieke onderneming....

KlimaatopgaveLees dit artikel

Klimaatopgave

14 januari 2020

Nederland heeft een enorme klimaatopgave. In ons Klimaatakkoord hebben we afgesproken onze CO2-uitstoot in 2030 met de helft te verminderen en in 2050...

Employee alignmentLees dit artikel

Employee alignment

27 december 2019

Verhoog de betrokkenheid van jouw medewerkers, ga aan de slag met employee alignment!...

TalentontwikkelingLees dit artikel

Talentontwikkeling

3 december 2019

‘Als je een vis beoordeelt op zijn vaardigheden om in bomen te klimmen, voelt hij zichzelf zijn hele leven een mislukking’. Albert Einstein had het al...

De weg naar het behalen van jouw organisatie ambitieLees dit artikel

De weg naar het behalen van jouw organisatie ambitie

13 februari 2019

De reis om jouw ambitie te bereiken is vaak een uitdaging. Je ziet de piek net boven de horizon en de route ziet er makkelijk uit. Maar je weet dat di...

Hoe breng je jouw stakeholders in beeldLees dit artikel

Hoe breng je jouw stakeholders in beeld

6 februari 2019

Stakeholders zijn mensen, groepen en organisaties die beïnvloed worden door of invloed hebben op jouw organisatie. Alvorens te starten met een project...

Omgevingsparticipatie: toon lef!Lees dit artikel

Omgevingsparticipatie: toon lef!

19 december 2018

In deel 1 schreef ik over omgevingsparticipatie in de 'doe-democratie' en de veranderende rol van overheidscommunicatie daarbij. In deze blog lees je ...

Omgevingsparticipatie: wie durft?Lees dit artikel

Omgevingsparticipatie: wie durft?

5 december 2018

Participeren, meedenken en meedoen… we willen allemaal invloed op wat er gebeurt in onze straat, ons dorp of onze stad....

OmgevingsmanagementLees dit artikel

Omgevingsmanagement

9 juli 2018

Omgevingsmanagement is een vorm van projectbeheersing. Draagvlak vanuit de omgeving is belangrijk bij elk omgevingsvraagstuk....

Klantbehoeften in kaart brengen met het Value Proposition CanvasLees dit artikel

Klantbehoeften in kaart brengen met het Value Proposition Canvas

24 april 2018

Het Value Proposition Canvas brengt je waardeproposities in kaart. Het model is perfect om inzicht te krijgen met welke producten en/of diensten je jo...

Klaar voor veranderingLees dit artikel

Klaar voor verandering

5 oktober 2017

Een overname, nieuwe technologieën of een reorganisatie: dergelijke veranderingen hebben vaak een enorme impact. In deze blog geven we inzicht in een ...