Omgevingsparticipatie en -communicatie

Omgevingsparticipatie en -communicatie

Eendaagse training: omgevingsparticipatie en -communicatie

In onze interactieve training Omgevingsparticipatie en –communicatie gaan jullie als team aan de slag met de onderdelen uit de Helpdesk Omgevingsparticipatie en –communicatie. Aan de hand van jullie eigen praktijkcasus leer je welke stappen nodig zijn voor succesvolle omgevingsparticipatie. Een casus kan zijn dat jullie bezig zijn met het opstellen van een visie of de uitrol van een concreet project. Onze training is opgebouwd uit drie onderdelen:

1. Het kader
We beginnen de dag met het bepalen van het kader: wat is de opdracht en wanneer is die succesvol uitgevoerd? Wat is jullie doel en hoe kan participatie daaraan optimaal bijdragen? Jullie leren hoe jullie grip krijgen op de tijdlijn en –planning. Ook gaan we in op de vier uitgangspunten voor professioneel omgevingsmanagement.

2. De omgeving
In het tweede onderdeel van de training leren jullie hoe jullie een stevige omgevingsanalyse maken. We gaan aan de slag met het maken van een actorenanalyse en een thema-belanghebbenden-analyse. Diverse modellen en werkvormen op het gebied van Omgevingsmanagement en Factor C voor overheidscommunicatie komen aan bod. Met behulp van de Gouden Driehoek gaan we op zoek naar gezamenlijke belangen.

3. De aanpak
Nadat we het kader en de omgeving in kaart hebben gebracht, is het tijd om de stap naar een concrete aanpak te maken. Jullie leren jullie analyse te vertalen naar een effectieve strategie. Aan de hand van een aantal praktische modellen werken we een plan uit inclusief communicatie- en participatieplanning.

Onze masterclasses en trainingen vinden plaats op onze eigen opleidingslocatie in het prachtige buitengebied van Horst aan de Maas. In het frisse groen kom je los van jouw waan van de dag! Parkeren kan voor de deur en is natuurlijk gratis. Een koffie-thee arrangement en een luxe lunch is inbegrepen in de totaalprijs. Je ontvangt je persoonlijke opleidingsmap én na afloop een certificaat als bewijs van deelname.

Liever aan de slag op jouw werkplek? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact met ons voor de mogelijkheden. 

Let op: er geldt een minimum aantal van 6 deelnemers bij alle trainingen en masterclasses van Viduro Talent & Training.

 

Deze training wordt gegeven in samenwerking met:

LAGE RESOLUTIE Viduro (maart 2021) (10).jpg
Kantoor Viduro