Kernwaardenformulier Lenssen / Christiaens

Kernwaardenformulier Lenssen / Christiaens

Online waardenformulier

Je kunt dit online formulier tot 31 augustus invullen

Zaaien voor een gezamenlijke toekomst

Zoals jullie weten zijn we aan het kijken hoe we het samen nog beter kunnen maken. Na de aftrap op maandag 3 juli in de kantine, hebben we met een kleine afvaardiging donderdag 6 juli de eerste sessie gehad bij Viduro. We hebben het hierbij gehad over de klanten van Lenssen en de klanten van Christiaens, de machines die we maken, de diensten die we aanbieden en met welk verhaal we de markt ingaan.

 

Vragenlijst lenssen/christiaens

Bij de volgende stap hebben we de hulp nodig van jullie allemaal. We willen je vragen om (anoniem) dit formulier in te vullen. Dit formulier helpt bij het in beeld brengen van waar Lenssen/Christiaens voor staan. Wanneer is het voor jullie een fijne plek om te werken? Wat vinden jullie belangrijk in jullie werkomgeving? Dit brengen we samen waardoor er authentieke kernwaarden ontstaan, maar ook een krachtig kern(waarden)verhaal. Door dit alles helder te omschrijven zorgen we ervoor dat iedereen, zowel intern, als extern, weet wat ze kunnen verwachten van Lenssen/Christiaens.

Kernwaarden
Een kernwaarde is een waarde die nu en in de toekomst een doorslaggevende rol speelt bij het succes van Lenssen/Christiaens. De kernwaarden bestaan uit het DNA van Lenssen/Christiaens en zorgen ervoor dat de identiteit van Lenssen/Christiaens duidelijk is. Alle medewerkers van Lenssen/Christiaens vormen samen het DNA. Daarom willen we je vragen om deze vragenlijst in te vullen. De antwoorden op de vragen gebruiken wij om de kernwaarden voor Lenssen/Christiaens samen te bepalen.. 

Anoniem
De vragenlijst kan zowel digitaal, als op papier ingevuld worden. De antwoorden zijn altijd anoniem. 

Hoe gaan we hierna verder

In september na de zomervakantie gaan we alle vragenlijsten bekijken. Hieruit blijkt wat jullie verbindt. Dit vatten we samen in kernwaarden. Deze kernwaarden zullen we presenteren aan de afvaardiging die ook bij de eerste sessie op 6 juli aanwezig was. Met de hulp van de afvaardiging zullen we de kernwaarden verder aanscherpen. 

Ondertussen zullen we starten met de individuele  gesprekken. Wat uit deze gesprekken komt, zullen we ook meenemen met het bepalen van de kernwaarden.

De voorlopige kernwaarden delen we met jullie, waarna we ze definitief maken. 

LVS logo compact zonder tekst.jpg
Christiaens Agro Systems_437x300.jpg

Waardenformulier

1. Als Lenssen/Christiaens een biermerk zou zijn, welk biermerk zou dit dan zijn en waarom?

Bijvoorbeeld: ik vergelijk Lenssen/Christiaens met Heineken want het is vanuit een familiebedrijf ontstaan en het heeft een lange historie.

2. Maak de volgende zin af. 

 

3. Kies een foto die jij het beste vindt passen bij Lenssen/Christiaens en leg uit waarom?

Bijvoorbeeld: ik kies de foto met de bergbeklimmers omdat we bij Lenssen/Christiaens altijd voor het hoogst haalbare gaan.

4. Wat zou je meer terug willen zien van Lenssen en/of Christiaens?

 

5. Wat voor een bedrijf is Lenssen/Christiaens over 5 jaar?

6. Is er iets wat je nog wilt toevoegen?

7. Als je wilt, zou je dan aan kunnen geven of je oorspronkelijk voor Lenssen of Christiaens werkzaam bent geweest?

 

Ik ben oorspronkelijk werkzaam geweest voor:

Dit is het einde van het formulier.

Dank je wel voor het invullen.

Viduro gaat de gegevens uit de formulieren verwerken tot een voorstel voor kernwaarden.