Blog: een website heeft aandacht nodig

vrijdag 7 juli 2017

Het realiseren van een nieuwe website is een intensief en mooi traject. We bepalen een structuur, er wordt een uniek ontwerp gemaakt en we schrijven scherpe teksten. Een websitepartij zorgt vervolgens voor het design en de technische uitvoering van het gehele verhaal. De website is klaar en gaat online. Maar dan?

De website is meer dan een visitekaartje 

Het hebben van een goede website is stap een, de website op niveau houden is stap twee. Een goede website is dynamisch en ontwikkelt zich. Uw organisatie, de bezoekers van uw website en de omgeving veranderen. Speel in op deze veranderingen: zorg dat de informatie op uw website actueel blijft. Plaats regelmatig nieuwe of aanvullende content zodat het voor uw doelgroep interessant blijft om uw website te bezoeken. Dat is al voldoende, u hoeft echt niet om de zoveel tijd uw hele website te verbouwen!

Genereer traffic naar uw website

Een website zonder bezoekers of met de verkeerde bezoekers heeft geen waarde. Door in de websiteteksten op een juiste manier gebruik te maken van zoekwoorden, kunt u sturing geven aan waar u op gevonden wilt worden. Zoekt uw doelgroep in een zoekmachine op de door u gebruikte zoekwoorden, dan is de kans groot dat u als een van de eerste websites verschijnt. Houd bij het aanpassen van teksten of het maken van nieuwe content dus rekening met de onderwerpen waar u op gevonden wilt worden. Zo zijn er nog meer zaken waarmee u het bezoeken van uw website stimuleert. Refereer op uw social media kanalen bijvoorbeeld vaak naar informatie die op uw website staat of zorg dat uw website ook op andere websites wordt vermeld. 

Websitestatistieken: meten is weten

Naast het inspelen op veranderingen en actualiteiten, kan de website ook op basis van statistieken worden geoptimaliseerd. De tool Google Analytics verzamelt de statistieken die uw website oplevert. De statistieken geven inzicht in interessante zaken als:

  • Hoeveel bezoekers heeft mijn website?
  • Via welk kanaal komen bezoekers mijn website binnen?
  • Welke pagina’s worden bezocht?
  • Welke route leggen de bezoekers af op mijn website?  
  • Hoeveel tijd besteden de bezoekers op mijn website?  

Door de statistieken te analyseren kunt u uw website gaan verbeteren. Blijkt uit de statistieken bijvoorbeeld dat een belangrijke pagina slecht wordt bezocht, dan kunt u de website zo aanpassen dat deze pagina een meer prominente plek krijgt. Ziet u dat er weinig bezoekers binnenkomen via uw social media kanalen, dan adviseren we om uw berichten op deze kanalen anders in te steken.  

Ga aan de slag! 

Natuurlijk wilt u dat uw website zo goed mogelijk presteert. Dit betekent dat u niet stil kunt blijven zitten. Wij adviseren om regelmatig kritisch naar uw eigen website te kijken. Bevat mijn website nog de juiste informatie? Hoe presteert mijn website? Welke stappen moet ik ondernemen om meer uit mijn website te halen? Een goede website heeft aandacht nodig!

Wilt u dat we een keer meekijken naar uw website? Neem gerust contact met ons op!


Naar het overzicht van blog berichten