Kennis update: procesmanagement, efficiënt je doelen bereiken. 

dinsdag 19 juni 2018

Procesmanagement is een vak apart. De weg naar een doel loopt niet altijd via een rechte lijn en bepaal je vaak ook niet alleen. Je hebt regelmatig met verschillende stakeholders en belangen te maken waar rekening mee gehouden mag worden. 

In een proces, naar dat bepaalde doel, is het belangrijk om de grote lijn te blijven zien. Veel verschillende belangen en meningen worden vaak als hinderend en vertragend gezien. Door een proces op de juiste manier in te richten en hierover tijdig en juist te communiceren, hoeft dit niet het geval te zijn. Denk aan het in kaart brengen van de stakeholders, de onderwerpen die spelen, het ophalen van specifieke input bij de verschillende doelgroepen en het maken van een overzichtelijke en haalbare planning.

Projecten en processen kunnen overigens volledig los staan van elkaar. Maar het is ook mogelijk dat een proces overgaat in een project, onderdeel is van een project of andersom. Viduro biedt de structuur die nodig is om het gewenste doel te bereiken. Wij managen het proces en/of treden op als projectleider. Het is telkens de uitdaging om met de juiste mensen samen het gewenste resultaat te bereiken!

35769641_2217961538219730_4447508690219565056_n

 


Naar het overzicht van blog berichten